30/4/07

CALIA UNA JUNTA EXTRAORDINÀRIA


El Col•legi d’Advocats de Barcelona ha convocat, a petició de 270 col·legiats, una Junta General Extraordinària el 8 de maig, per a informar als col•legiats sobre el que s’ha fet en el darrer any respecte del “futur de l’assistència jurídica gratuïta”.

Hauria estat millor que la Junta de Govern en tingués la iniciativa quan ara fa més d’un any es debatia sobre la funcionarialització de la prestació del Torn d’Ofici per part de l’antic Conseller Vallés, posant en perill la independència de l’advocat. O bé ara que la nova Consellera Tura fa temps que postula la necessitat que els qui prestem el Torn d’Ofici ens sotmetem a un reciclatge obligatori a través del Centre d’Estudis de la pròpia Generalitat, posant-nos davant la Societat l’etiqueta d’advocats de segona, mal o poc preparats. No es tracta d’un programa de formació continuada per a tots els advocats, sinó només per a uns quants: ¿els “menys preparats” o més aviat els “més reivindicatius”?

La justificació que se’ns dona tant de la “reforma Vallés” com de la “reforma Tura” és la mateixa: “hi ha poques queixes ergo quelcom no funciona bé” (SIC). Silogisme incomprensible que també s'afirma en un informe subscrit pel propi Col•legi. I l’ofensa envers a la dignitat professional del col•lectiu que per convicció, per solidaritat o per simple conveniència prestem aquest servei és similar: s'ens vol controlar fent-nos funcionaris o “alumnes” obligats! Per quins motius? Quin interès pressupostari o quin negoci hi ha al darrera?